Συνταγές
Πραγματικά εξαιρετικά δίχρωμα κουλουράκια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
650γρ. αλευρι γ.ο.χ. και ισως και λιγο παραπανω
3 αυγα
250γρ. ζαχαρη
200γρ. λιωμενο βουτυρο(εγω εβαλα βιταμ)
Ενα φακελακι μπεικιν παουτερ(20γρ.)
2 βανιλιες
20γρ. κακαο σκονη(εγω ειχα xemo και εβαλα αντι κακαο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα καλα να αφρατεψουν τα αυγα με την ζαχαρη.
Προσθεσουμε τις βανιλιες,το βουτυρο και συνεχισα το χτυπημα.
Εριξα το μπεικιν,το κοσκινισμενο αλευρι και αρχισα να το ζυμωνουμε με τα χερια μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη.
Χωρισουμε την ζυμη στα δυο,τυλιξα το ενα ζυμαρι με ζελατινη,προσθεσουμε το xemo στο αλλο και το ζυμωσουμε μεχρι να ενσωματωθει καλα.
Ζυγιζουμε ενα μπαλακι ζυμη βανιλιας και ενα απο τη σκουρα ζυμη,τα εκανα κορδονια,τα ενωνα ή τα εστριβα και εφτιαχνα οτι σχεδιο ηθελα.
Τις μαργαριτες ζυγιζουμε 7γρ. το καθε μπαλακι.
Εψησα 15 λεπτα στις αντιστασεις,παντα αναλογα τον φουρνο μας.
Εγιναν τραγανα,δαγκωνιά και απολαυση
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΕΥΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. σοκολάτα
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
225 γρ. μαργαρίνη Bιτάμ
5 αβγά
300 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα.
Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα με τα αβγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μπισκότα χοντροσπασμένα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε, στους 160 βαθμούς, αέρα, για 40 περίπου λεπτά.
ΠΗΓΗ