Συνταγές
Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και πιλάφι.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Λιτσα Φραγκακου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
ΥΛΙΚΑ
1 κ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο στο μπλέντερ
1 κολοκύθι στο μπλέντερ
1 ντομάτα στο μπλέντερ
2 αυγά
2 κ.σ. ξίδι
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα νιφάδες βρώμης
αλάτι πιπέρι πιπερόριζα ρίγανη θυμάρι κουρκουμά κανέλα πάπρικα γλυκιά.
Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ενα μπολ, ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το μίγμα να ξεκουραστεί.
Σάλτσα:
500γρ. ντομάτες στο μπλέντερ
2 κ.σ. πελτε ντομάτας
2 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι πιπέρι γαρύφαλλο μπαχάρι κουρκουμά
Παίρνουμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσει.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν τα κεφτεδάκια.
Πιλάφι:
2 κούπες ρύζι κίτρινο
4 κούπες νερό
αλάτι
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το αλάτι, το ρύζι και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει μέχρι μαλακώσει και να εξατμιστεί το νερό.
Μόλις βράσει προσθέτουμε βούτυρο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από κ. Λιτσα Φραγκακου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.