Συνταγές
Πάμε για λουκουμάδες με γέμιση πατισερι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350 μλ νερό
2 κσ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κσ βούτυρο
50 μλ ηλιέλαιο
150 γμ αλεύρι
150 γμ σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
4 αυγά
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Ζαχαρι και κανέλλα για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 5 υλικά τα βάζουμε σε κατσαρολακι και μόλις ζεσταθουν ρίχνω τα στερεά και ανακατεύουμε έντονα τότε μαζεύεται η ζύμη γύρω από την κουτάλα αποσύρω από την εστία ρίχνω την βανίλια και ένα ένα τα αυγά
Με το κορνε κάνω σχήμα και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες
Τηγανίζω μέχρι να πάρουν χρώμα τα αφήνω σε απορροφητικό χαρτί και τέλος ρίχνω ζάχαρη με κανέλλα
Πατισερι
Σε κατσαρολακι ρίχνω 2 κρόκους και 1 αυγό 5 κσ ζάχαρη 3 κσ κορν φλάουρ 500 μλ γάλα ανακατεύω μέχρι να πήξει και ρίχνω λίγο μαστίχα σκόνη και 1 κομμάτι βούτυρο σκεπάζω με μεμβράνη και όταν κρυώσει γεμίζω
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κερνάμε λουκουμάδες με το καφεδάκι…. Σας αρέσουν;
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou -Οι συνταγές της Βασιλικής”
ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα γάλα
1 “κούπα χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή έβαλα
1” κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3και 3/4 κούπες αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε καλλα με το χέρι μου, βάζουμε το μπωλ μέσα σε σακούλα και στον φούρνο μέσα μόνο με την λάμπα του φούρνου για 30 – 40 ‘. Παίρνουμε κουταλιές από το αριστερό χέρι που σφίγγω να βγει σαν καρυδακι και ρίχνουμε μέσα στο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με την τρυπητή μέχρι να χρυσισουν και βγάζουμε επάνω σε ταψάκι με απορροφητικό χαρτί στρωμένο. Σε κάθε κουταλιά βουτάμε το κουταλάκι μου μέσα σε κούπα με κρύο νερό.
Βάζουμε στο σερβίρισμα μελι και κανέλλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou -Οι συνταγές της Βασιλικής”