Συνταγές
Κερασόπιτα με καραμελωμένα κερασάκια ..και όποιος προλάβει !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Andri Demetriou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 Φλιτζάνια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 Αυγά
2 Βανίλιες
1 1/2 Κουταλάκια baking powder
1 Πρέζα αλάτι
2 1/4 Φλιτζάνια αλεύρι
Κεράσια χωρίς κουκούτσια
Ζάχαρη άχνη ή ινδοκάρυδο για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγάζουμε τα κουκούτσια απ’ τα κεράσια (δεν τα κόβουμε, να μείνουν ολόκληρα) με ένα πλαστικό καλαμάκι για ευκολία (με αυτά που πλένουμε και επαναχρησιμοποιούμε γιατί αυτά της μιας χρήσης μπορεί να μας λυγίζουν).
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Την στρώνουμε καλά με τη σπάτουλα για να ισιώσει. Μετά τοποθετούμε ένα ένα τα κεράσια μας μέσα στη ζύμη (όχι να χωθούν εντελώς, ίσα ίσα να έρθουν ένα με το ύψος της ζύμης) σε σειρά αφήνοντας περίπου ένα-δυο δάχτυλα απόσταση ανάμεσα τους.
Υπολογίζουμε.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50′ λεπτά.
Το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή ινδοκάρυδο.
Η Συνταγή είναι της κ. Andri Demetriou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”