Συνταγές
Υπέροχο φαγητό – λαχταριστοί χταποδοκεφτέδες με φάβα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι
200 γρ.μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο
100 γρ. αλεύρι
20 γρ. ξύδι
Άνηθο
Μαϊντανό
Δυόσμο φρέσκο ή ξερό
Μάραθο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Αραβοσιτελαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χταπόδι με το ξύδι μέχρι να μαλακώσει. Το περνάμε στο μπλέντερ να γίνει κιμάς.
Το ρίχνουμε σε ένα μπώλ μαζί με όλα τα υλικά και τα πλάθουμε πολύ καλά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι προσέχοντας να τα γυρίζουμε όταν έχουν ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις κεμπάπ (Πολίτικη κουζίνα με μυρωδιά από Ασία)
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
λάδι
αλάτι, πιπέρι
μπαγιάτικο ψωμί, μουσκευμένο σε κρασάκι κόκκινο, και στραγισμένο
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3-4 σκ. σκόρδο λιωμένες
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γεμάτη γκαράμ μασαλά
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρο
λίγο μαιντανό φρέσκο ή αποξηραμένο
1 κ.γ. πάστα ντομάτας
1 κ.σ. γυαούρτι
Για την σάλτσα ντομάτας
ντομάτες περασμένες απ το μπλέντερ
σκόρδο
μπαχάρι, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη
Γα την σος γιαουρτιού
γιαούρτι
νερό
αλάτι
σκόρδο
Οδηγίες
Ανακατεύουμε καλά τον κιμά με τα υλικά του και πλάθουμε μακρόστενα κεμπαπ. Τα απλώνουμε σε ταψάκι λαδομένο και ψήνουμε στο γκριλ ως να γίνουν και να παραμείνουν ζουμερά.
Για την σάλτσα, σε κατσαρόλα με λαδάκι ζεστό, ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ως να γίνει πηχτή.
Για την σος γιαουρτιού, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και…..
Σερβίρουμε. Συνοδεύει ρύζι, πατάτες τηγανητές… ενώ είνα τέλειο και μέσα σε πιτούλα αραβική.
Καλή σας όρεξη!!!
ΠΗΓΗ