Υλικά
( για περίπου 16 μεσαία κεκάκια)
3 κούπες καρότα τριμμένα
4 αυγά
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
1 κούπα καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 κ. σούπας baking powder
1 κ. γλυκού κανέλα
1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα καρύδια αλεσμένα ( όχι σε σκόνη , πιο χοντρούτσικα)
1/2 κούπα σταφίδες
Για την επικάλυψη
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κούπα άχνη ζάχαρη
χυμός και ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά .
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε .
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά :το αλεύρι , το baking, την κανέλα , το γαρίφαλο και το αλάτι.
Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά μέσα στο μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε .
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 , στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν .
Αν θέλουμε βάζουμε την επικάλυψη σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια , διαφορετικά την απλώνουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα .
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://lovefood.gr