Συνταγές
Κεκάκια γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. Μπεικιν παουντερ
150 γρ. Βιταμ
100 ml ελαιόλαδο
3/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
2 πρέζες αλάτι
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
1 1/2 κούπας γάλα
Γέμιση…
Μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βιταμ μέχρι ν’αφρατεψουν… προσθέτουμε ένα ένα τ’αυγα… Την βανίλια, το αλάτι, το ελαιόλαδο…
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπεικιν… παίρνουμε τις θήκες για τα Μάφινς τις βουτυρωνουμε ή βάζουμε τις χάρτινες θήκες
Βαζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα μας, παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και βάζουμε στην μέση 1 κουταλιά απο την μαρμελαδα και από πάνω συμπληρώνουμε άλλη μια κουταλιά απο το μείγμα…
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειωσει το μείγμα του κέικ… αν θελουμε από πάνω βάζουμε μισό κουταλάκι από την μαρμελάδα…
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20 λεπτά στον αέρα…
Αυτή η δόση βγάζει περίπου 25 κεκάκια…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”