Συνταγές
Σμυρνέικα κουλούρια από το βιβλίο της γιαγιάς – αρωματικά και σίγουρα πεντανόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα βούτυρο ότι έχετε και ότι σας αρέσει
3/4 κούπας ζάχαρη 2 κρόκους αυγών 1/4 κούπας γάλα
μισό κουταλάκι κοφτό μαστίχα Χίου
1 μπαίκιν Αλεύρι απλό όσο πάρει…και από πάνω άλειμα με το αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Υ.Γ. Έβαλα βούτυρο βιτάμ λίγη φυτίνη και λούρπακ…Σας προτείνω να τα φτιάξετε
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις..
Απλά τελειοοοοο μπισκοτογλυκό
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για να το φτιαξετε
250γρ μιραντα
1 κουταλια κανελα
125 γρ, βουτυρο λιωμενο
2 ανθος αραβοσιτου ετοιμα συμφωνα με τις οδηγιες του φακελου
2 ζελε κερασι ετοιμα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου το ζελε το βαζω στο ψυγειο να παγωσει καλα καλα αλλα οχι να σφιξει.
300γρ. τυρι κρεμα
30γρ. αχνη ζαχαρη
100γρ. κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπαμε ολα μαζι και παγωνουμε για λιγο
Συναρμολογηση
ανακατευετε μπισκοτα κανελα. Βαζετε ενα τσερκι σε μια πιατελα βαζετε τα μπισκοτα ριχετε το βουτυρο στρωνετε.
Βαζετε την κρεμα τυριου απο πανω το ανθος αραβοσιτου. Παγωνεται για τουλαχιστον 1 ωρα.
Τοτε βαζετε το ζελε παγωνεται για 3 ωρες. Ετοιμο γαρνιερετε με κερασια
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.