Συνταγές
Το καλύτερο φαγητό έχει σήμερα! Κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κατσικάκι
Πατάτες
χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι πιπέρι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα το κατσικάκι μου στην γάστρα με αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και λίγο νερό να ψηθεί λιγο απο την μια πλευρά περίπου στους 200 βαθμούς.Μετα το γυρνάω από την αλλη βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες τον χυμό από τα πορτοκάλια το λεμόνι και το θυμάρι
συμπληρώνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρέας μιάμιση ώρα περίπου
Λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Κατσικάκι στο φουρνο με ελαιολαδο και θυμαρι
Υλικά για 6 άτομα
Ένα κατσικίσιο μπουτάκι με το κόκαλο – γύρω στο 1,5 κιλό
10 γρ. χοντρό αλάτι
10 γρ. πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
1 λεμόνι το ξύσμα του
1-2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
1 κιλό πατάτες
Για τη σάλτσα
10 γρ. μουστάρδα
30 γρ. χυμό λεμονιού
90 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το θυμάρι. Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Αλείφουμε καλά το κατσικάκι με το μείγμα των μπαχαρικών
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί και από πάνω τους βάζουμε το κατσικάκι. Καλύπτουμε το ταψί με μία λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 45΄. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να πάρει χρώμα για 15 ακόμη λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα. Ρίχνουμε πάνω στο κατσικάκι με τις πατάτες και σερβίρουμε.