Συνταγές
Κατσίκι στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα, σκόρδο, χυμούς εσπεριδοειδών πατάτες και καρότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νατάσας”
Υλικά
2 κιλό κατσικάκι (μπούτι κομμένο ελαφρώς στη μέση και καθαρισμένα απο το λίπος
10 πατάτες μικρές στο μέση κομμένες
3-4 κ.σ μουστάρδα
4 κ.σ μέλι
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 3 μέτρια πορτοκαλιά και ροδέλες
Χυμό από 3 λεμόνι και ροδέλες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
1 κύβο λαχανικών
Φρέσκο δεντρολίβανο
6-7 σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα κομμάτια πορτοκαλιού, λεμονιού.
Στο κρέας κάνουμε τρύπες και βάζουμε σε κάθε τρύπα ένα σκόρδο, η μισό. Το υπόλοιπο σκόρδο το ψιλοκόβουμε για τις πατάτες.
Τοποθετουμε σε παραλληλόγραμμο ταψί τις πατάτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρέας, τα καρότα, τα κομμάτια πορτοκαλιού, λεμονιού, επιπλέον ρίγανη, πιπέρι, αλάτι.
Στο κρέας αλείφουμε λίγη μουστάρδα ακόμα, λίγο μέλι και προσθέτουμε τα κλωναράκια δεντρολίβανο, κομμάτια πορτοκάλιου και λεμονιού.
Ρίχνουμε και κάτι λιγότερο απο μισή κούπα νερό που λιώσαμε το ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε λιγο ελαιόλαδο ακομα στο φαγητό.
Σκεπάζουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος, αλουμινόχαρτο διπλό και ψήνουμε το σε προθερμασμένο φούρνο 250’C βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα
Χαμηλώνουμε στους 220’C βαθμούς και ψήνουμε για άλλη μια ώρα. 20′ λεπτά πριν ψηθεί άνοιγουμε και αφήνουμε να ροδίσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νατάσας”