Συνταγές
Τεμπελόπιτα – είναι πετυχημένη και ιδανική για παραλία! Καλύτερα έτσι χωρίς φύλλο τέλεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200 γρ. γιαούρτι, 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν, 170 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο, 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη, 100 γρ. ημίσκληρο τυρί, 3 αυγά, 1/2 του ποτηριού γάλα, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο δυόσμο και λίγο πιπέρι. Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί 22
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μετά από 10 λεπτά όταν τη βάλουμε στο φούρνο την βγάζουμε, χαράζουμε σε κομμάτια και μετά συνεχίζουμε το ψήσιμο δεν θέλουμε να φουσκώσει πολύ.
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ… ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΥΓΡΗ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ
Η συνταγή είναι από κ. Θωμη Μπαλτσαβια – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
-5 αυγά
-250 γρ. μαλακό βούτυρο
-250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-3/4 φλ. ζάχαρη
-1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 κτσ. κακάο
-2-3 βανίλιες
-1 πρέζα αλάτι
-1 γκαρνί
-κακάο ή κουβερτούρα τρίμμα για διακόσμηση
Εκτέλεση
Για την υγρή σοκολατόπιτα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι.
Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15′.
Αφού κρυώσει, αναποδογυρίζω και βάζω τη σαντιγύ που την είχα χτυπημένη στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από κ. Θωμη Μπαλτσαβια – “Χρυσές Συνταγές”.