Συνταγές
Καταπληκτικό καραμελομερεντόψωμο με πλούσια σοκολατένια γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Argiro Papoutsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μεγάλο αυγό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
100 γρ αλεύρι κίτρινο
300 γρ αλεύρι γοχ
1 κγ ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
330 ml ποτήρι χλιαρό γάλα
2 κσ λάδι ελιάς
Γέμιση
4 κσ Μερέντα
4 κσ καραμέλα ( ζαχαρούχο βρασμένο)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μας τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνω μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μου.
Την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα και έπειτα χωρίζω την ζύμη σε τέσσερα κομμάτια.
Ανοίγω φύλλο όσο ένα πιάτο και στρώνω επάνω το μείγμα μερέντας καραμέλας έπειτα το επόμενο και πάλι την ίδια διαδικασία.
Στο τελευταίο φύλλο βάζουμε στην μέση ένα ποτήρι και κόβουμε στα τέσσερα και μετά στα οκτώ.
Στρίβουμε ανά δύο μέχρι να τα γυρίσουμε όλα.
Το αφήνουμε ξανά να ξεκουραστεί και όταν έρθει η ώρα να το ψήσετε το αλείφουμε με κρόκο αυγού ψήνουμε, στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Argiro Papoutsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.