Συνταγές
Τοπικό γλυκό της Αιτωλοακαρνανίας – δοκιμάστε λαδορεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Adami – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Ένα λίτρο νερό, μισό λίτρο ελαιόλαδο, 750γραμ σιμιγδάλι ψιλό, 250γραμ σιμιγδάλι χοντρό, ένα κιλό ζάχαρη, ξύσμα κ χυμό από 2 φρέσκα πορτοκάλια, ένα σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο.
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να κοχλάζει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το ξύσμα, το ούζο κ τέλος τα σιμιγδάλια τα οποία τα έχουμε ανακατέψει μαζί. .
Στο σημείο αυτό θα αρχίσει να πήζει.
Την στρώνουμε στο ταψί την χαράζουμε βάζουμε αμύγδαλα η γαρύφαλλο κ την ψήνουμε στους 220 βαθμού κελσίου για 1 ώρα κ 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Adami – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτικό κέικ Μηλόπιτα.
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Παπανικολαου – “Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
3 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρύφαλο
1/2κουταλάκι σόδα
1 μπέικιν
λίγο λικέρ ή κονιάκ
σταφίδες και καρύδια
4 μεγάλα μήλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν μετά όλα τα υλικά.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κύβους τα βάζουμε στο μίγμα και μετά σε ταψί.
Ψήνουμε στους 180′ βαθμούς για 45′ λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Παπανικολαου – “Χρυσές Συνταγές”