Συνταγές
Καταπληκτικό Εκμέκ Κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δείτε μία συνταγή για ένα ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό ψυγείου, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην θέα αλλά και στην γεύση του ! Ένα τέλειο και λαχταριστό Εκμέκ Κανταΐφι
Υλικά
Για το Σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
100 γρ βούτυρο
100 ml σπορέλαιο
½ κιλό κανταΐφι
Για την Κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
60 γρ αλεύρι
60 γρ νισεστέ
3 κρόκους
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
500 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη μαζί με το νερό, να βράσουν για 5 λεπτά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.
Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί 38×26 εκατοστών και ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι. Αφού το έχουμε απλώσει καλά και είναι απλωμένος σε όλο το ταψί, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το βούτυρο, με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο μας και ψήνουμε τους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφού είναι έτοιμο και όσο το κανταΐφι είναι καυτό, το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι που φτιάξαμε στην αρχή και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε μέσα το μισό γάλα μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν στο μάτι της κουζίνας.
Στην συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα και ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι, το νισεστέ και τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα. Έπειτα ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα με το ζεστό γάλα, σουρώνοντας το πρώτα, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Τέλος, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Αμέσως μετά, και εφόσον είναι έτοιμη η κρέμα μας, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Έπειτα , αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την απλώνουμε πάνω από το κρύο κανταΐφι μας στο ταψί. Σκεπάζουμε με μία μαγειρική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας μία σαντιγί, χτυπώντας την κρύα κρέμα γάλακτος και αφού περάσουν οι 4 ώρες, την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
Τέλος, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!
Δες κι άλλες συνταγές για Εκμέκ Κανταΐφι