Συνταγές
Αφράτο αλμυρό κέικ για τον καφέ και όχι μόνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Baitsa Papafilippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο μαγιά ξηρή
100 μλ νερό χλιαρό
1 κ σ ζάχαρη
2 κ σ αλεύρι
Τα διαλυω και σε 15 λεπτά προσθέτω
2 αυγά
100 μλ καλαμποκελαιο
1 κουτί εβαπορέ 410 γμ
350 γμ ζαμπόν
250 γμ φέτα βαρελίσια
1 κ γ αλάτι
50 γμ κεφαλοτυρι
650 γμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ζυμωνουμε και το βάζω σε φόρμα
Ψήνουμε στους 180 αντίστασης 40 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε 1 μαχαίρι μέσα και να βγει στεγνό…
λουκανικάκια στην περίπτωση που δεν έχουμε πολύ ζαμπόν , έβαλα και διάφορα τυριά τριμμένα και μια κόκκινη πιπεριά
Η Συνταγή είναι από Baitsa Papafilippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για καταπληκτικό Αλμυρό Στρούντελ με σφολιάτα
Η Συνταγή είναι της κ. Effie Tsouras – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
4-5 φύλλα σφολιατας
3 Πιπεριες Φλωρινης και 1 πραςινη κομμένες
1/2 κούπα μοτσαρελα
1/2-3/4 κούπα σπανάκι περασμένο απο βραςτο νερό
1/2 κούπα φετα σε κύβους
3/4 κούπα τοματες Μισοξεραμενες σε λάδι
1/2 κούπα πρασινες ελιές κομμένες
1/2 κούπα ανθότυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και χωρίζουμε στα 4 φύλλα σφολιάτας, διπλώνουμε την άκοπη μεριά του φύλλου και κόβουμε την μια μεριά για να το σταυρώσουμε σε Χ το περνάμε με χτυπημένο κροκο αυγού και παταμε τις ακρες με το πειρουνι να κληση, βάζετε σουσάμι αν θέλετε, εγω το άφησα σκέτο.
Ψήνουμε Στους 180 β, 1/2 ώρα ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Σερβίρετε σκέτο ή με πράσινη σαλάτα .
Η Συνταγή είναι της κ. Effie Tsouras – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”