Συνταγές
Καταπληκτικός μουσακάς πολύ ωραία φτιαγμένος!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βίκυ Μανωλακου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Πλούσιος και χορταστικός μουσακάς, όλο νοστιμιά!
ΥΛΙΚΑ
2.1/2 κιλά μελιτζάνες
1/3 φλ.τσαγιού λάδι
750 γρ.κιμά μοσχαρίσιο. 2σκ.σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3ώριμες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι,πιπέρι. 1/2κ.γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας 2 κυβους λαχανικών.
1/2φλ.τσαγιού μαϊντανό 3 ασπράδια
1 λιτρο γάλα
100γρ.βούτυρο
100γρ.αλεύρι
Αλάτι,πιπέρι άσπρο,μοσχοκάρυδο
3αυγά 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε φέτες τις μελιτζάνες τις αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε 200β.για 15-20λεπτά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε ντομάτα,σκόρδο ψιλοκομμένο,αλατοπίπερο,ζάχαρη,κανέλλα και όσο νερό χρειάζεται και σιγοβραζουμε να μείνει με το λάδι του.
Σοτάρουμε ελαφρά το αλεύρι στο βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χλιαρό ανακατεύοντας συνεχώς να δέσει. Τελος προσθέτουμε το αλατι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο .
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε τα αυγά και το μισό τυρί.
Σε βουτυρωμένο ταψί πασπαλίζουμε φρυγανιά τριμμένη και στρώνουμε τις μελιτζάνες.
Στον κιμά που έχει κυρώσει λίγο προσθέτουμε ασπράδια και μαϊντανό. Τον αδειάζουμε πάνω στις μελιτζάνες και σκεπάζουμε με μπεσαμελ.
Πασπαλίζουμε με τυρί και ψην.200β. 40-50λ.να ροδίσει η επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι από κ. Βίκυ Μανωλακου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”