Συνταγές
Λαδοραβανί Αγρινιώτικο – ότι πρεπει για τώρα που νηστεύουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν παχαίνει, ομορφαίνει..
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
5 ποτηρια νερο(250γρ)το ποτηρι
4 ποτηρια ζαχαρη
Ξυσμα απο ενα λεμονι
Χυμο απο μισο λεμονι
2 βανιλιες
2 ποτηρια ελαιολαδο
2 ποτηρια σιμιγδαλι χοντρο
2 ποτηρια σιμιγδαλι ψιλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εριξα το μερο,την ζαχαρη τον χυμο και το ξυσμα απο λεμονι στην κατσαρολα.
Ανακατευοντας εριξα το λαδι,τις βανιλιες και τελος το σιμιγδαλι.
Ανακατεyουμε μεχρι που εσφιξε και ξεκολουσε απο την κατσαρολα.
Απλωσουμε καλα στο ταψι,το εκοψα σε κομματια, xvnουμε αμυγδαλο στο καθε κομματι και chnουμε στους 200 βαθμους για 1μιση ωρα στις αντιστασεις αναλογα και τον φουρνο
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για kαταπληκτική νηστίσιμη Αμυγδαλόπιτα
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτ του νερου χυμο πορτοκαλιου
1 ποτ του νερου λαδι ελαφρυ
1 ποτ του νερου ζαχαρη
1 1/2 κουπα αμυγδαλα ψιχα περασμενα απο το μουλτι
2 ποτ του νερου αλευρι για ολες τις χρησεις
2 ποτ του νερου σιμιγδαλι οτι εχετε
1 κουτ του γλυκου μαγειρικη σοδα
1κουτ του γλυκου κανελα
1/2 κουτ του γλυκου και λιγο λιγοτερο γαριφαλο
1 φακελακι μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη χτυπαμε το λαδι με την ζαχαρη διαλυουμε την σοδα μεσα στο πρωτο ποτηρι χυμο και ριχνουμε μεσα,
ριχνουμε τα αμυγδαλα που τα εχουμε κανει ψιχα στο μπλεντερ την κανελα, το γαριφαλο, το μπεικιν, το σιμιγδαλι, το αλευρι…
λαδωνουμε ενα ταψακι μεσαιο ριχνουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 170- 180 για 60 λεπτα.!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.