Συνταγές
Μηλόπιτα με καρδούλες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ageliki VrKor – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για μηλόπιτα και δοκιμάστε αυτήν!
ΥΛΙΚΑ
Για τη γεμιση:
5 μηλα (3 κοκ.+2 πρασινα)
1κ.σ. χυμο λεμονιου
1 κ.σ. πετιμεζι
1/2 φλ. ζαχαρη
1κ.γ. κανελα
1 φλ. νερο
Για τη ζυμη:
1 βιταμ
1 κουπα ζαχαρη
2 πορτοκαλια (χυμο+ξυσμα)
1 φαρινα
1 πρεζα αλατι
Εκτελεση
Τριβουμε τα μηλα στην χοντρη πλευρα του τριφτη και τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με ολα τα υλικα να βρασουν (Περιπου εικοσι λεπτα) κ να γινουν σαν μαρμελαδα, εκτος της κανελας,που την προσθετουμε αφου κατεβασουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.
Αφηνουμε να κρυσωσει.
Χτυπαμε στο μιξερ το βιταμ (σε θερμ. δωματιου) με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει το μειγμα. Προσθετουμε το χυμο κ το ξυσμα. Ριχνουμε το αλευρι με το αλατι κ ζυμωνουμε με το χερι.
Η ζυμη πρεπει να ειναι κολλωδης και μαλακη. Την τυλιγουμε με μεμβρανη κ την αφηνουμε να ξεκουραστει για μιση ωρα.
Βουτυρωνουμε κ αλευρωνουμε ελαφρως ενα τσερκι ή μια ταρτιερα. Απλωνουμε τη μιση ζυμη (+λιγο παραπανω)με ενα κουταλι μεχρι τα τοιχωματα ψηλα.
Βαζουμε τη μαρμελαδα. Με ενα κουπ-πατ φτιαχνουμε την υπολοιπη ζυμη σε οτι σχεδια θελουμε και τα τοποθετουμε απο πανω.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 στον αερα μεχρι να ροδισει η ζυμη.
Η Συνταγή είναι από κ. Ageliki VrKor – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.