Συνταγές
Καταπληκτικά ρολάκια κανέλας (CINNAMON BUNS)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Beleri Dhima – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Αυτά τα ρολάκια θα τα αγαπήσεις, ειδικά όταν βάζεις γλάσσο από πάνω.. Είναι πανεύκολα και δεν θα σας παιδέψουν καθόλου!
ΥΛΙΚΑ
Περίπου 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
70 γρ βούτυρο λιωμένο
250 ml γάλα ζεστό ( όχι καυτό )
2.5 κουταλάκια μαγιά ξερή
100 γρ ζαχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
Γέμιση
200 γρ ζαχαρη μαύρη
110 βούτυρο σχεδόν λιωμένο
2 κουταλάκια κανέλλα
1/2 κούπα κρεμα γάλακτος (125 γρ)
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά και το γάλα. Αφήνουμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά, βούτυρο και ζαχαρη και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε για μισό λεπτό ίσα να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ηρεμήσει η ζύμη.
Χτυπάμε ξανά για 6 λεπτά. Η ζύμη δεν θα είναι πολύ στέγη, δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι σε αυτήν τη φάση, έτσι πρέπει να είναι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για περίπου μια ώρα. Δεν την αφήνουμε περισσότερο διότι θα πάρει πολύ αέρα η ζύμη και θα μοιάζει με ψωμί όταν ψηθεί
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλαστή σε τετράγωνο περίπου 14×14
Για την γέμιση
Ρίχνουμε την μαύρη ζαχαρη και την κανέλλα στο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια πάστα και απλώνουμε στη ζύμη
Τυλίξουμε σε ρόλο με μαλακες κινήσεις και όχι παρά πολύ σφιχτά για να μην φύγει η γέμιση από τα πλαγιά
Με κόφτη ζύμης η με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε ρολακια 1.5 εκατοστά παχος . Βάζουμε με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω σε ένα πυρέξ και αφήνουμε 4-5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους . Ρίχνουμε την κρεμα γάλακτος από πάνω και αφήνουμε για 10 λεπτά να την απορροφήσουν.
Ψήνουμε σε 165 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά
Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το γλασο.
Η παραλλαγες για το γλασο είναι πολλες.
Εγώ έβαλα άσπρη σοκολάτα και κρεμα γάλακτος.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε τυρί κρεμα 250 γρ
4 κουταλάκια ζαχαρη άχνη
140 γρ βούτυρο μαλακό
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ και τα ρίχνουμε πάνω στα καυτά cinnamon buns μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Επίσης υπάρχει και η απλή ζαχαρη άχνη με γάλα, η με νερό για όσους κάνουν δίαιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Beleri Dhima – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”