Συνταγές
Καταπληκτικά πολύ λαχταριστά ντόνατς αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι της ρακής γάλα (σφηνάκι)
1 ποτήρι της ρακής λάδι (σφηνάκι)
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
1 αυγό ( εγώ βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός)
1 φακελάκι μάγια..8 γρ
αλεύρι όσο πάρει….600 με 700 γρ…για όλες τις χρήσεις
Το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή άλλα ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια)
Για να μην περιμένουμε πολύ ώρα ανάβουμε το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνουμε τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά. Ζυμώνουμε τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνουμε κουλουράκια η πλάθουμε πιτουλες και κόβουμε με κουπ πατ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά η πόσο μεγάλα τα θέλουμε)
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι, έτσι δεν πρόκειται να μου κολλήσουν πότε Τα βάζουμε πάλι στο φούρνο στους 50 και πάλι και τα αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά
Κάνουμε τα μισά σκέτα και τα αλλά μισά τα γέμισα με μερεντα (κάνουμε τη ζύμη μου μια πιτουλα και στη μέση βάζουμε μερεντα
Κλείνουμε τη μπαλίτσα καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα κάνουμε την ίδια διαδικασία
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα σε ελαφρύ λάδι και τα πασπαλίζουμε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει επάνω
Στο φούρνο μην τα κάνετε θα έχετε αποτυχία
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.