Συνταγές
Εξαιρετικη και πολυ λαχταριστή! Φοβερή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
1 300 ml ΓΑΛΑ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΓΕΜΆΤΟ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΧΟΝΤΡΌ
1 1/2 ΜΕ 2 ΠΟΤΉΡΙΑ ΖΆΧΑΡΗ
ΕΞΑΡΤΆΤΑΙ ΠΌΣΟ ΓΛΥΚΙΆ ΤΗΝ ΘΈΛΕΤΕ
4 ΑΥΓΆ
50 – 70 ΓΡ. ΒΟΎΤΥΡΟ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΈΛΑ
ΛΙΓΗ ΆΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΆΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΊ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΜΑΖΊ ((ΕΚΤΌΣ ΤΗΝ ΚΑΝΈΛΑ. )) ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΉΞΕΙ ΚΑΛΑ
ΜΌΛΙΣ ΠΉΞΕΙ ΤΗ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΟΛΕΝΟ ΤΑΨΙ ΤΗ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΈΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΣΤΟΥΣ 180 ΑΕΡΑ
ΑΦΟΎ ΨΗΘΕΊ..ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΆΧΝΗ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για καταπληκτικά μπουγατσάκια με σπιτικό τραγανό φύλλο
Η Συνταγή είναι από κ. Alexandra-argiris Lessi-retsi – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
Βάζουμε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά προσθέτουμε 4 ποτήρια φρέσκο γάλα και μισό ποτήρι ζάχαρη. Χτυπάμε 2 αυγά και 2 κρόκους τα ριχνουμε σιγά σιγά μέσα και ανακατεύουμε.
Όταν το γάλα ζεσταθεί ριχνουμε μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βανίλια και 2-3 κουταλιές βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει…
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 κιλό περίπου αλεύρι, 1 ποτήρι ηλιέλαιο, 2 ποτήρια περίπου νερό, αλάτι και 1 κουταλιά ξύδι.
Φτιάχνουμε μια μαλάκια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
Ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα και βουτυρωνουμε το κάθε ένα.
Στρώνουμε σε μικρές φόρμες από 4 μικρά φύλλα, γεμίζουμε με την κρέμα και κλείνουμε με ότι φύλλα περισσεύουν.
Βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 30λεπτά.
Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από κ. Alexandra-argiris Lessi-retsi – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”