Συνταγές
Χωρίς εξοπλισμό φτιάξτε το δικό σας, λευκό αγελαδινό τυράκι με μπούκοβο κ καπνιστή πάπρικα χωρίς πυτιά, χωρίς λεμόνι, χωρίς ξύδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 λιτρα γάλα αγελαδινό
3 ημερών ληγμένα ,1 φλυτζανι γιαούρτι αγελαδινό κ 1 κσ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 λίτρα γάλα το έβρασα το άφησα λίγο να κατεβάσει θερμοκρασία κ όταν άντεχε το χέρι έλιωσα σε ένα μπωλάκι το γιαούρτι ,το αλάτι με λίγο γάλα το έριξα στην κατσαρόλα
το βαζουμε ξανά στο μάτι κ ανακάτευα μέχρι να πήξει το άφησα να κρυώσει κ το με μια τρυπητή κουτάλα πήρα το γαλόπηγμα ριξουμε πάπρικα κ μπούκοβο κ το βαζουμε σε μία πετσέτα .
Το δωσαμε σχήμα με τα χέρια μου κ κάθε τόσο έσφιγγα την πετσέτα να βγουν ν τα υγρά .
Όταν αφυδατώθηκε το τύλιγουμε με την πετσέτα κ το άφησα 2 μέρες στο ψυγείο
Σήμερα μπόρεσα να το κόψουμε κ να το απολαύσουμε
Έγινε νοστιμότατο κ λίγο πικάντικο
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε καταπληκτικά και πεντανόστιμα πισιά με τυρί
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
Για τη γεμιση:
350 γρ.τυρί φέτα
1 αυγό
Πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με λίγο απο το νερακι και τη ζαχαρη..
Αφήνουμε για 5 λεπτά και ύστερα το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά…
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλά πιτακια γεμίζουμε από τη γέμιση Αφού την έχουμε ανακατέψει καλά…
Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο
Τα βάζουμε σε χαρτί απορροφητικό όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.