Συνταγές
Κασερόπιτα με ελαφριά μπεσαμέλ και χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μπορείτε να τη φτιάξετε και με έτοιμο χωριάτικο φύλλο και με σφολιάτα!
Υλικά ( ταψί του φούρνου)
Για το φύλλο
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ αλεύρι σκληρό κίτρινο
1/3 κ.γ αλάτι
1 σφηνάκι λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κούπα νερό (να έχω μια ζύμη εύπλαστη)
Για τη γέμιση
2 κ.σ βούτυρο
3 κ.σ αλεύρι
3 κούπες καλά γεμάτες καυτό γάλα
Αλάτι πιπέρι
300 γρ κασέρι τριμμένο στον χοντρό
300 γρ γραβιέρα Νάξου τριμμένο στο χοντρό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη μπεσαμέλ μου βάζοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλιτσα να κάψει . Καβουρδιζουμε ελαφρώς το αλεύρι μου και προσθέτουμε το γάλα μου( καυτό) σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αλατοπιπερωνουμε ( προσέχουμε το αλάτι μου) και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε να λιώσουν. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη καλά σκεπασμένη να κρυώσει.
Σε λεκανιτσα βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι κάνουμε μια γουβιτσα και προσθέτουμε το λάδι το ξύδι και το νερό.
Ζυμωνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμάρι,να μην κολλάει. Βλέπουμε αν χρειάζεται νεράκι ή αλευρακι και προσθέτουμε.
Χωρίζουμε 4 μπαλιτσες και ανοίγουμε 4 φύλλα
Λαδωνουμε το ταψακι μου και στρώνουμε κάτω 2 φύλλα τα οποία λαδωνουμε ενδιαμεσα , προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα άλλα δύο.
Λαδωνουμε την πίτα μου , ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε μέχρι να ροδισει καλά
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.