Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκάκι!! Φανταστική καρυδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Sophia Gazi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
11 αυγά
11 κ σ σιμιγδάλι ψιλό
11 κ σ καρυδοψιχα
5 κ σ ζάχαρη (για να χτυπήσω αυγά & την υπόλοιπη από 1 κιλό για το σιρόπι)
1 κγ κανέλα
1 κγ γαρυφαλλο
Ξυσμα απο πορτοκαλι
1/2 ποτηρι χυμό πορτοκάλι
3 κγ μπεικιν
Σιρόπι:
Το υπόλοιπο από τη ζάχαρη
3,5 ποτηρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους πάνω κάτω
Χτυπάμε κροκους με ζαχαρη και τα ασπράδια μαρέγκα.
Μετα με μια μαριζ ενώνουμε απαλα όλα τα υλικά και βουτυρωνουμε ένα ταψί .
Ρίχνουμε το μείγμα κ ψηνουμε για 20 λεπτά.
Εχουμε φτιάξει το σιρόπι κ αφήνουμε να κρυώσει.
Στη καυτή πιτα κάνουμε με οδοντογλυφίδα τρυπες κ ρίχνουμε το κρυο σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Καρυδόπιτα – Το ωραιότερο κέρασμα!
Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά μεγάλα
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλυτζάνι καρύδι τριμμένο
200 γραμμ βιταμ λιωμενο
1 φακελάκι baking powder
Εγώ έβαλα λίγη κανέλα και λίγο Γαρυφαλο τριμμένο..
Σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλούδα πορτοκάλι και 1 ξύλο κανέλα..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο, το σιμιγδάλι, Το αλεύρι με το μπεικιν ,το καρύδι..
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί Αφού το αλείψουμε πρώτα με Βιτάμ .
Το αφήνουμε να ψηθεί 35 με 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς.
Όταν η καρυδόπιτα μισοκρυώσει την περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό…
Αφήνω όλο το βράδυ και την άλλη μέρα βάζω σαντιγί.
Διακόσμηση: Χτυπώ ένα ερμολ με μισό ζαχαρουχο και γαρνιρω με τριμμένο καρύδι και κερασακια..
Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.