Συνταγές
Έτοιμες και οι καρυδούλες – Αγαπημένο γλυκάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 γρμ ινδική καρύδα
1 γάλα ζαχαρουχο συμπυκνωμένο
1 αυγό
1 φλυτζανακι του καφέ νερό
1 σφηνακι καλαμποκελαιο ή βούτυρο αν εσείς προτιμάτε.
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λίγα κεράσια κομμένα στα δύο για να βάλουμε στο κέντρο από μισό πιέζοντας ελαφρώς.
Όλα τα υλικά τά ανακατεύουμε καλά μαζί, το αυγό πρώτα το χτύπησα στο μουλτι
φτιάχνουμε μπαλιτσες ή σέ σχέδιο με ότι θέλει ό καθένας μας, αν κάνουμε μικρές μπαλιτσες βέβαια βγαίνουν πιο πολλά κομμάτια.
Αραδιαζουμε στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω και ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30′ σχεδόν με το δικό μου φούρνο.
Μοίρασα σέ ταψακια και όταν κρυώσουν θα βάλω μεμβράνη για να διατηρηθούν αφράτα και μαλακά…
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για καρυδομπουκίτσες
Συστατικά
2 κούπες καρύδια αλεσμένα
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
Μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
¼ κ.γλ. γαρίφαλο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 τη ζάχαρη με το νερό . Στο τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και το κατεβάζετε από τη φωτιά , αφήνοντάς το να κρυώσει .
Σε μπολ ανακατεύουμε τα καλοαλεσμένα καρύδια με τη φρυγανιά και τα μυρωδικά .
Προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά .
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια δύο μικρών κουταλιών και τα ρίχνουμε στη ζάχαρη άχνη . Τα πανάρουμε καλά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα .
Διατηρούνται αρκετές μέρες εκτός ψυγείου , σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη .