Για ένα μεγάλο μπολ τζατζίκι με καρότο:
- 6-8 μικρά καρότα τριμμένα στο χονδρό του τρίφτη ή λίγα δευτερόλεπτα στο μούλτι
- 6 μικρά κεσεδάκια γιαούρτι 2% λιπαρά
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
- 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- μιά χούφτα δυόσμο ψιλοκομένο
- αλάτι και πιπέρι
- λίγη πάπρικα
- το χυμό ενός λεμονιού
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα καρότα και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι το χρώμα των καρότων να κιτρινίσει λίγο.
Τότε προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
Αλατοπιπερώνουμε .
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα καρότα να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάμε το γιαούρτι με αυγοδάρτη ενώ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και τη πάπρικα .
Προσθέτουμε στο γιαούρτι τα καρότα και σταδιακά το χυμό λεμονιού δοκιμάζοντας το καροτοτζατζίκι μας για το ξυνό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε το καροτοτζατζίκι στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Ενα αρωματικό και δροσερό συνοδευτικό για την ψησταριά αλλά και ένα ελαφρύ σνακ με φρυγανισμένο ψωμί ή τοσταρισμένες αραβικές πίττες.