Συνταγές
Εξαιρετικά όλα όπως πάντα – κρέμα καραμελέ και κουπέπια ντολμαδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Κουπέπια-ντολμαδάκια:
Για ένα κιλό κιμά τσιγαρίζουμε λιγο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα, λίγο τον κιμά
βάζουμε ντομάτες τρυμένες, τοματοχυμό, ζωμό κότας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα κουρκουμά, κύμινο, ρύζι καρολίνα
(για 1 κιλό κιμά 1 ποτ ρύζι)
Τέλος βάζουμε τον μαΐτανο και χυμό λεμονιού.
Κρέμα καραμελέ με Dream topping
Υλικά:
2 καραμελέ
8 ποτήρια γάλα ή 2 εβαπορέ και 4 ποτήρια νερό
1,2/3 πακέτα μπισκότα morning coffee ή 1 πακέτο σαβαγιάρ
1 Dream topping
1 ποτήρι γάλα
2 μπανάνες
Για γαρνίρισμα
3-4 θρυμματισμένα μπισκότα ή σφολιατίνια με επικάλυψη σοκολάτας ή νιφάδες σοκολάτας, μορτίζες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάζουμε τα μπισκότα,κάνουμε τις καραμελέ με( 8 ποτ γάλα) ή με 2 εβαπορέ και 4ποτ νερό. Την βάζουμε στο pyrex και πιέζουμε τα μπισκότα με κουτάλι. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βαζουμε τις μπανάνες κομμένες λεπτές φέτες. Κτυπάμε 1 Dream topping με 1 ποτ γάλα να γίνει σαντιγί. Την απλώνουμε στην κρέμα πάνω από τις μπανάνες .
Δίνουμε σχήμα στην σαντιγί με το κουτάλι ή πιρούνι. Μετά στολίζουμε με σφολιατίνια ή θρυμματισμένα μπισκότα, τρουφα ή (νιφάδες σοκολάτας,μορτίζες)
Τέλος το σιρόπι από τις δυο καραμελέ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Καραμελένια Τρουφάκια με ινδοκάρυδο…. της Καίτη Νίνου Χατζηζαχαρία
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”
Υλικά
500 γραμ. Ζαχαρούχο Γάλα Καραμελωμένο
350 γραμ. Ινδοκάρυδο
50 γραμ. τρούφα σοκολάτα γάλακτος
Για Πασπάλισμα:
50 γραμ. Ινδοκάρυδο
20 γραμ τρούφα
Έγιναν 32 τεμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνω το γάλα, το ινδοκάρυδο και την τρούφα.
Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζω και πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια.
Σε άλλο μπολ έχω ανακατέψει το υπόλοιπο ινδοκάρυδο με την τρούφα, που είναι για πασπάλισμα.
Μόλις πλάσω καμιά 10αριά … τα ρίχνω μες στο μπολ με το ινδοκάρυδο.
Ανακατεύω απαλά, να κολλήσει το ινδοκάρυδο, εξωτερικά.
Τα τοποθετώ σε πιατέλα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
Μόλις τελειώσω με όλα τα βάζω στο ψυγείο …
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”