Συνταγές
Κανελόνια θεϊκά με κιμά και κρέμα γάλακτος – θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανελονια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
για τη σάλτσα
1/2 κούπας ελαιόλαδο καλό
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 καρότο τριμμένο
Άνηθο
Μαϊντανό
Θυμάρι ξηρό η φρέσκο
1 κ.σ κουκουνάρι
1 κ.σ. πελτέ
Ένα ποτήρι χυμό ντομάτας η κονκασε
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
Ρίγανη
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
Χαλούμι σε ρομβους για την επικάλυψη
600 γρ. κρέμα γάλακτος light, ή ανάμεικτο με light γάλα εβαπορέ
3 ντομάτες σε ροδέλες
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τον πελτέ, το χυμό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε εως ότου ψηθεί ο κιμάς.
Νοστιμηζουμε με αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και γεμίζουμε τα κανελονια όπως σας δείχνω στη φώτο. Έτσι είναι εύκολο να γεμίσετε πολύ γρήγορα τα κανελονια και χωρίς να λερωθειτε.
Δηλαδή, βάζουμε πάνω στον κιμά όρθια 5-6 κανελονια και νε 2 μικρά κουτάλια τα γεμίζουμε και τα πιάνουμε πάλι με τα 2 κουταλιά και τα τοποθετούμε στο πυρίμαχο ταψί. Τα βάζουμε στη σειρά.
Ρίχνουμε τα τυριά πάνω στα κανελονια, τη μισή κρέμα γάλακτος και κατόπιν καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας και τα κομματάκια χαλούμι. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τη φρυγανιά από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα λεφτά 10 λεπτά στους 200’C βαθμούς και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180’C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”