Συνταγές
Αν και μέσα στο χειμώνα, δεν λέμε ποτέ όχι σ έναν μουσακά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ανάλογα με το ταψί.
Λάδι για το τηγάνι.
3-4 Πατάτες.
2μελιτζάνες.
1κιλό κιμά. μισό μοσχάρι, μισό αρνί.
3 ντομάτες.
2 κρεμμύδια.
1 κουταλιά πελτέ.
Αλάτι ,πιπέρι, κανέλα ,και λίγο θυμάρι.
Μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα.
150 γρ.βιτάμ.
6 κουταλιές αλεύρι.
Μοσχοκάριδο.
Αλάτι ,πιπέρι.
2 κρόκους αυγά.
Εκτέλεση :
τηγανίζουμε της μελιτζάνες. και κόβουμε της πατάτες στο ταψί για να ψηθούν λίγο αλάτι και λίγο λάδι ψήνουμε στο γκρίλ .όταν είναι έτοιμες
τηγανίζουμε της μελιτζάνες
σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τον κυμά μέσα στην κατσαρόλα βάζουμε
μόλις πάρει μία βράσει ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά
σκεπάζουμε και σε χαμηλή φωτιά να βράσει ο κυμάς.
ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ κατά τον τρόπο τον κλασικό.
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις..
Καλός ο κλασσικός αλλά και αυτός ο μουσακάς είναι φοβερός!
Η Συνταγή είναι από κ. Menti Symeonoglou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε ταψί με φυτινη…πασπαλιζουμε με φρυγανιά τριμμένη και κεφαλοτύρι τριμμένο
Τοποθετουμε ευλαβικά τις πατάτες μου τις φρεσκοτηγανισμενες
Στρώνουμε κολοκύθακια τηγανιτα (προτιμουμε τα στρογγυλά γιατί καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια), πιπεριές τηγανιτές πράσινες (αφού τίς ξςφλουδισουμε),βάζουμε τον κιμά μου,και μελιτζάνες τηγανιτές
Πασπαλιζουμε ξανά με λίγο τυράκι και ρίχνουμε την μπεσαμέλ μου
8 κσ φυτινη και αφού ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε 9 κσ αλεύρι,μια μια κουταλιά ανακατεύοντας συνεχώς και χαμηλώνουμε φωτιά…έπειτα ρίχνουμε ενάμιση λίτρο γαλατάκι,αλάτι, μοσχοκάρυδο τριμμένο και ένα κρόκο αυγού
Την ξαπλώνουμε στο ταψί και πασπαλιζουμε με μπόλικο τυράκι, ελάχιστη φρυγανιά τριμμένη και διάσπαρτα λίγο φυτινη
Συνοδευουμε με μπόλικη φετουλα και 10 λίτρα σόδα!
Η Συνταγή είναι από κ. Menti Symeonoglou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.