Υλικά
-
3 κούπες αλεύρι
-
3 κ.γ. ξηρή μαγιά
-
1 1/2 κούπα ζεστό νερό
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1 1/2 κ.γ. αλάτι
-
3 κ.σ. λάδι
-
1 κρόκο αυγού και λίγο γάλα για την επάλειψη
Οδηγίες
-
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, την μαγιά και το νερό και ανακατεύουμε καλά, έπειτα το αφήνουμε περίπου για 5’.
-
Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
-
Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα με την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
-
Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας έως ότου έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
-
Μεταφέρουμε την ζύμη σε καλά λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 15’-20’.
-
Το ζυμάρι μας πλέον είναι έτοιμο, το ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και το κάνουμε δύο μπάλες.
-
Ανοίγουμε το ένα μπαλάκι της ζύμης και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας, κλείνουμε το καλτσόνε μας. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε το καλτσόνε και το χαράζουμε.
-
Το καλτσόνε είναι έτοιμο για ψήσιμο, ψήνουμε στους 220 για περίπου 20’, καλή επιτυχία!