Συνταγές
Υπέροχα φτιαγμένα ατσμά αλμυρά ή και γλυκά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
600γρ.χλιαρο γάλα 300γρ.ηλιελαιο 1.100γρ.αλευρι δυνατό 2 ασπράδια αυγών τους κρόκους τους χρειαζόμαστε για το τέλος (το αυγουλωμα πριν μπουν στο φούρνο) 2 φακελάκια μαγιά ξηρή 3κ.σ ζάχαρη 1.5 κ. γ. αλάτι. ΓΕΜΙΣΗ :
ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ
μοτσαρελα τριμμένη 250γρ.150γρ.γαλοπουλα καπνιστή 2 αυγά πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ
Μπορούμε βάλουμε μαρμελάδα μερέντα μπισκότα κ. λ. π.. Εγώ έβαλα μερεντα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σέ ένα σκεύος με καπάκι βάζουμε το χλιαρό γάλα ΟΧΙ όλο ρίχνουμε την ζάχαρη την μαγιά και τα ανακατεύουμε. Και ρίχνουμε μια κούπα αλεύρι. Τα ανακατεύουμε το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φούσκωσει. Όταν φούσκωσει η μαγιά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Το αλεύρι λίγο λίγο. Γίνεται μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Το σκεπάζουμε με το καπάκι. Και το αφήνουμε περίπου 45. ‘Μετα χωρίζουμε την ζύμη σέ μπαλίτσες των 80γρ.τα γεμίζουμε. Τα περνάμε με τους κρόκους των αυγών που έχουμε ρίξει λίγες σταγόνες γάλα.
Και αφού περάσουμε όλα τα πιατάκια ρίχνουμε αν θέλουμε σουσάμι στα αλμύρα και αμύγδαλο φιλέ στα γλυκά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα να ανέβουν. Τα ψήνουμε στους 175 αέρα έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για καλοφτιαγμένα και αφράτα ατσμά
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 μλ. Χλιαρό γάλα,
300 μλ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιες της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλια της σούπας αλάτι,
2 πακέτα(50 γρ) φρέσκια μαγιά η δυο φακελλακια ξερη ,
2 αυγα (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ),
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι αλεύρι
Για τη γέμιση έβαλα αυγουλάκι και τυράκι στη μέση Ελιά και από πάνω σπόρος τσία
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε 25 “ψωμάκια” και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε.
Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και λίγο μαύρο σουσάμι και ψήνουμε περίπου στους 180-190 μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.