Συνταγές
Τουρλού, μπριαμ όπως και να το πούμε είναι ωραίο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Χριστινα Ταλιαδουρου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
5 μεγάλα κολοκυθάκια σε φέτες.
6 πατάτες κυδωνατες.
3 ωριμες ντομάτες ψιλοκομμένες και ένα κουτί Pummaro.
3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
2 καρότα κομμένα σε φέτες.
4 πράσινες πιπεριές σε κομματάκια.
1 ματσάκι μαϊντανό.
Μπόλικο φρέσκο δυόσμο.
Αλάτι, πιπέρι,ρίγανη.
1,5 κρασοποτηρο λάδι.
1 ποτήρι νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 220 βαθμούς για 1,5 ώρα, στο ενδιάμεσο τα ξαναανακατευω, μέχρι να πιει τα υγρά του και να ροδισει.
Αγαπημένο φαγητό καλοκαιρινο και πεντανόστιμο.
Υ.Γ. Βάζουμε και μελιτζάνες μέσα, σημερα δεν είχα και δεν βαζουμε . Και εμεις εδώ το λέμε τουρλου-τουρλου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστινα Ταλιαδουρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Καλοκαιρινό φαγάκι – Τουρλού
Η Συνταγή είναι της κ. Κική Γεωργακοπούλου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες (4)
Κολοκύθια (4)
Πατάτες (4)
Καρότα μεγάλα (4)
Ξερό κρεμμύδι (4)
Πιπεριά πράσινη (2)
Σκελίδες σκόρδο (3)
Ένα πακέτο ανάμεικτα λαχανικά
Λίγο άνηθο και μαϊντανό
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 κσ ζάχαρη
2 κσ πελτέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά .Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο ύστερα το σκόρδο και τα λαχανικά.
Εκτός από την συσκευασία .Βάζω ένα ποτήρι μεγάλο βραστό νερό και πριν το πιει ρίχνω τα λαχάνικα την συσκευασία . ανακατεύουμε.
Και πρόσθετο νερό βραστό .Μόλις γίνουν ρίχνω σε ένα ποτήρι το πελτέ με λίγο βραστό νερό. το Προσθέτουμε στο φαγητό και 1 κσ ζάχαρη και αφήνω 10 λεπτά ακόμα.
Η Συνταγή είναι της κ. Κική Γεωργακοπούλου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”