Συνταγές
Το ωραιότερο πιάτο στο τραπέζι – ΣΟΥΠΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΑΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Απλα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. ΣΟΥΠΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ με λίγα και απλά υλικά
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κιλό σουπιές σε κομμάτια
-1 κιλό κρεμμύδια μεγάλα, κομμένο στη μέση και βρασμένο για 5 λεπτά
-1 καρότο σε κυβάκια
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 φύλλα δάφνη
-1 σφηνάκι κρασί
-1 ντομάτα σε κυβάκια
-1 κουταλιά πελτέ ή χυμό ντομάτας
-6 ντοματίνια προαιρετικά
-1 κουταλάκι μαϊντανό
-1 κουταλάκι άνηθο
-πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά
-λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, βάζουμε τα κομμάτια της σουπιάς.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνιθο και τον μαιντανό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον μαιντανό και τον άνιθο και βράζουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Βάζουμε κατόπιν την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για ” ΣΟΥΠΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Καλοκαιρινό αγαπημένο Γιαούρτο γλυκό – πολύ δροσερό !
Η Συνταγή είναι της κ. Αναστασια Τσανιδη – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης“.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%, μια φυτική κρέμα γάλακτος 500 γρ. και δύο ζελέ φράουλα με στέβια και λίγες φράουλες.
Φτιάχνουμε το ζελέ όπως λέει το κουτί με την λιγότερη εκδοχή νερού.Σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη βάζουμε λίγο ζελέ και τις φράουλες που θέλουμε για ντεκόρ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, το άλλο το αφήνουμε να κρυώσει στο κάδο του μίξερ
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος αν θέλετε να είναι πολύ γλυκό βάλτε λίγη ζάχαρη, έβαλα μια κουταλιά μελασα χτυπάμε και προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε ψιλό κομμένες φράουλες, όταν το ζελέ έχει κρυώσει το ρίχνουμε μέσα και χτυπάμε.
Αν έχει παγώσει το ζελέ από το μπολ ρίχνουμε και την κρέμα το βάζουμε στο ψυγείο την άλλη μέρα το γυρνάμε στο πιάτο και τρώμε.
Η Συνταγή είναι της κ. Αναστασια Τσανιδη – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης“.