Συνταγές
Δε νηστεύουμε από τη γεύση – ολόκληρα καλαμαράκια γιαχνί με χόρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αικατερινη Βλαχοσωτηριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα πακέτο 500 γρ. καλαμαράκια μεσαία που τα σώταρα σε κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο νερό. (Όχι λάδι, το λάδι και το βούτυρο που καίγονται το έχω εμπεδώσει πλέον ότι επιβαρύνει αρνητικά τον οργανισμό.)
Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι, συμπληρώνουμε χόρτα και μια πράσινη πιπεριά, ένα μόνο γαρυφαλλάκι, ένα μόνον φύλλο δάφνης, άφθονο άγριο μάραθο.
Αργότερα αλάτι, και αφήνουμε να πιεί όλα τα ζουμάκια που δημιουργούνται. Όταν όλα μαλάκωσαν καλά, έριξα στα δύο πατατούλες μικρές βραστές από την αρχική νηστεία περίσσευμα, τρυπώντας για να μπει η γεύση μέσα τους.
Τα καλαμαράκια έμειναν πολύ μικρά.
Γύρισμα η κατσαρόλα στον αέρα χωρίς να ανακατέψουμε.
Όταν σέρβιρα έβαλα πάνω στο πιάτο μου λίγα Τσια Εκουαδόρ.
Η Συνταγή είναι από Αικατερινη Βλαχοσωτηριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιο γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Καλαμάρι ψητό με σως μελιού μπαλσάμικο !
Υλικά
2 καλαμάρια μεγάλα
4 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια, και αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε καλά από την άμμο και το μελάνι.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν λιγάκι.
Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μπρίκι το μέλι, το νερό και το ξίδι μπαλσάμικο, για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε το καλαμάρι με τη σάλτσα μελιού με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
Καλή επιτυχία !