Συνταγές
Καλαθάκια ατομικά από πατάτα και τυρί ..έχουν σουξέ για μπουφέ αλλά όχι μόνο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Και αν τα θέλετε ζεστά τα ζεστάνετε πάλι δεν παθαίνουν τίποτα αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία
ΥΛΙΚΑ
δόση για μια φόρμα..
3 μεγάλες πατάτες περασμένες στο λεπτό τρίφτη..
3 κσ περιπου Παρμεζάνα η σκληρο τυρί όπως κεφαλοτύρι τέτοιου στυλ Όχι κίτρινο πάντως.
Λίγο αλάτι..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνουμε της πατάτες σε ένα σουρωτήρι και από κάτω μια λεκάνη να πέσουν τα υγρα και το άμυλο… αν πετάξετε τα υγρα στο πάτο μένει το άμυλο και γίνετε σκληρό αυτό είναι εξαιρετική μασκα τα για τα μάτια
Θα ρίξετε το αλάτι και με το χέρι σας ζουλατε πάρα πολυυυυ καλά το μιγμα.. στο τέλος να μην υπάρχουν καθόλου υγρά..
Έπειτα το στρωνετε στην φόρμα όπως έχω στης φωτο.. ξέχασα να αναφέρω ότι στην φόρμα βάζουμε αντικολιτικο χαρτί η βούτυρο..εγώ βάζω βουτυρο αλλά θέλει προσοχή με το μαχαρι να ξεκολλήσει το βούτυρο το κάνει πιο τραγανό νομίζω
Αφού το έχετε στρώσει το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230..
Όταν σχεδόν είναι έτοιμο το βγάζουμε και βάζουμε την γέμιση που θέλουμε και το ξανά βάζουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει…
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.