Συνταγές
Απλό και νοστιμότατο το φαγητό μας σήμερα – τηγανιτές πιπεριές με σάλτσα και φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζω τις πιπεριές σε αρκετό καλαμποκέλαιο τις βγάζω και τις βάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το πολύ λάδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι και τσιγαρίζω ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο, ρίχνω 2 ντομάτες ψιλοκομμένες, αφήνω λίγο να τσιγαριστούν προσθέτω 1 κτσ. πελτέ να τσιγαριστεί.
Μετά προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λίγο ζαχαρίτσα, μία κτγ. πάπρικα γλυκιά , λίγο νερό και αφήνω να δέσει λίγο η σάλτσα.
Βάζω μέσα τις πιπεριές και αφήνω να πάρει μια βράσει και να μείνει με το λαδάκι του προς το τέλος προσθέτω την φέτα.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Και μετά το φαγητό επιβάλλεται ένα σπιτικό παγωτάκι!
Η συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Οι Νέες Συνταγές της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
-500 ml. κρέμα γάλακτος παγωμένη
-1 ζαχαρούχο παγωμένο
-1 γάλα ΝΟΥΝΟΥ παγωμένο
-1 κρέμα στιγμής βανίλια
-2 βανίλιες
Για το κακάο μερέντα
-500 ml. κρέμα γάλακτος παγωμένη
-1 ζαχαρούχο παγωμένο
-1 γάλα ΝΟΥΝΟΥ παγωμένο
-1 κρέμα στιγμής σοκολάτα
-2 βανίλιες
-400 γρ. μερέντα
Για το παγωτό μπισκότο
-500 ml. κρέμα γάλακτος παγωμένη
-1 ζαχαρούχο παγωμένο
-1 γάλα ΝΟΥΝΟΥ παγωμένο
-160 γρ. μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα σε σκόνη
-1/2 πακέτο μπισκότα διπλογεμιστά Παπαδοπούλου
-2 βανίλιες
Η Εκτέλεση είναι ίδια για όλες τις γεύσεις.
Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος 5′ περίπου, ρίχνουμε το ζαχαρούχο, το γάλα, την Άνθος αραβοσίτου και τις Βανίλιες.
Στο μπισκότο προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τριμμένο μπισκότο, και αφού ομογενοποιηθεί, το αδειάζουμε σε μπολ κατάψυξης και σπάζουμε μέσα τα μπισκότα.
Ανακατεύω ελαφρά για να μην κάτσουν κάτω και βάζουμε κατάψυξη.
Το παγωτό είναι έτοιμο την επόμενη μέρα.
Η συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.