Συνταγές
Και ήρθε η ώρα της πίτσας χωρίς μαγιά..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για το ζυμάρι:
550-600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. Ελαιόλαδο
300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
400 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά
200 γρ. τριμμένη μοτσαρελα
Ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο (έτοιμο) τύπου πουμαρο σε γυάλινο μπουκάλι
4 φέτες μπέικον
3-4 φέτες βραστό ζαμπόν (μεγάλες φέτες)
Πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
Μανιτάρια φρέσκα άσπρα η μανιτάρια άγρια άσπρα ξιδατα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με όλα τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουνε για 30′ λεπτά η μια ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα.
Ετοιμάζουμε τα αλλαντικά και όλα τα υλικά στο τραπέζι που θα δουλέψουμε τις πίτσες.
Χωρίζουμε στη μέση την ζύμη και ανοίγουμε πρώτα με τον πλαστη λίγο το φύλλο και κατόπιν μέσα στο ταψάκι με τα δάχτυλα μας ώστε να το καλύψει όλο η ζύμη.
Ρίχνουμε 3-4 κ.σ χυμό ντομάτας, 2 κ.σ ελαιόλαδο, ρίγανη, το ζαμπόν κομμένο σε φέτες μικρές, την πιπεριά, τα μανιτάρια κομμένα και μπόλικα διάφορα τυριά. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρελα.
Απλώνουμε και το μπεικον κομμένο και αυτό.
Έτοιμη η πρώτη πίτα την τοποθετούμε στο χαμηλό σημείο του φούρνου και την ψήνουμε.
Έτοιμαζουμε την δεύτερη πίτσα Margarita.
Κάνουμε με το άλλο μισό της ζύμης ακριβώς το ίδιο και απλώνουμε και εδώ 3-4 κ.σ χυμό ντομάτας, 2 κ.σ ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη και τριμμένο ξηρό βασιλικό, τα τριμμένα τυριά και την μοτσαρελα.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180’C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί και η ζύμη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking” ς