Συνταγές
Κόκκινα φασόλια γιαχνί στη χύτρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1/2 κιλό φασόλια κόκκινα
2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα λίγο χοντρά
2 ντομάτες κόκκινες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ρόμβους
1 πράσινη πιπέρια κέρατο κομμένη
σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
1 φλιτζάνι λάδι
λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα φασόλια σε άφθονο νερό για να φουσκώσουν.
Την επομένη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν. Θέλουν αρκετό βράσιμο στη χύτρα ταχύτητας για 35′ λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.
Τα ξαναβάζουμε στη χύτρα με όλα τα υλικά της συνταγής και ζεστό νερό να τα σκεπάζει.
Αφού ανέβει η βαλβίδα υπολογίζουμε 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουνε να ψηθεί. Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας αφου αποσυμπιέσουμε και ρίχνουμε λιγο ελαιόλαδο ακόμα αν θέλουμε και αφήνουνε 5 λεπτά ακόμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό το καπάκι.
Ανακατεύουμε, σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για καιρός να κάνουμε νόστιμους ταραμοκεφτέδες
Η συνταγή είναι από κ. Calliopi Ntekoume – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. ταραμά λευκό
1 καρότο τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη
4 πατάτες βρασμένες και σπασμένες με το πιρούνι
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
Ελαιόλαδο
Λίγο άνηθο
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαιδανό
Αλεύρι λευκό όσο πάρει να σφίξει το μείγμα στο ζύμωμα, (όχι πολύ)
Πάπρικα
Πιπέράκι
Εκτέλεση:
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Μπορεί να κολλάει λίγο η ζύμη.
Τυλίγουμε σε αλευράκι τις κεφτεδούλες και ψήνουμε σε λαδωμένη λαδόκολλα στο φούρνο αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από κ. Calliopi Ntekoume – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.