Συνταγές
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος – γλυκό του κουταλιού κεράσι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 Κιλό κεράσια
1,100 γρ ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1/2 χυμό λεμονιού + 3 λεμόνια για το σφίξιμο
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια ,βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα η με μια φουρκέτα από τα μαλλιά. Αφήνουμε τα κεράσια μας μέσα σε νερό για 3 ώρες με χυμό από 3 λεμόνια και τις λεμονόκουπες μαζί
πετάμε το νερό και βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη τους όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο …τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μισή κούπα νερό έχτρα και βράζουμε, ξαφρίζουμε
αφήνουμε να γίνει το γλυκό και να δέσει το σιρόπι. ρίχνουμε το χυμό λεμονιού τις βανίλιες και το τοποθετούμε στα βάζα
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Καιρός να γλυκαθούμε με ένα υπέροχο γλυκό κεράσι.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Mavrovouniotou – “Βούκα”.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
Χυμό από μισό λεμόνι (περίπου 2κ.σ.)
2 βανίλιες
Γάντια για το καθάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια με ένα ξυλάκι για σουβλάκια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στο ψυγείο 15 ώρες Στη συνέχεια βράζουμε 20 λεπτά και αφαιρούμε τους αφρούς.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 8 ώρες περίπου και τα ξαναβράζουμε για άλλα 15 λεπτά, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Mavrovouniotou – “Βούκα”.