Συνταγή από mikrikouzina.blogspot.com
Υλικά για 2 άτομα
5-6 κ. σ. ελαιόλαδο
600 γρ. ντομάτες μπουρνέλες (ρομά, στενόμακρες)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 αυγά
1 κ. γ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Αποφλειώνουμε τις ντομάτες. Προτιμήστε ντομάτες χωρίς πολλά σπόρια, διαφορετικά, βγάλτε τα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες (συνήθως τις ψιλοκόβω ενώ έχω ανάψει τη φωτιά και είναι μέσα το σκόρδο). Προτιμήστε να τις ψιλοκόψτε στο χέρι για να μη γίνουν νερό στο μπλέντερ.
Κάνουμε λακκουβίτσες-λακκουβίτσες στη ντομάτα και ρίχνουμε από πάνω τα αυγά, να πάνε παντού. Εδώ να πω την αμαρτία μου. Επειδή δεν μου αρέσει να βρίσκω πολύ ασπράδι μαζεμένο, όπου πέσει πολύ σε κάποια μεριά, το ανακατεύω λίγο με τη ντομάτα. Παλιότερα, τα ανακάτευα καλά όλα μαζί για τον ίδιο λόγο, αλλά έτσι δεν έχουν πολύ ωραία εμφάνιση.
Αφήνουμε να πήξουν τα αυγά όσο θέλουμε, όσο χρόνο χρειαστεί (5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά). Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς από πάνω.
Σερβίρουμε με φέτα και καλό ψωμί.
Μπες στο mikrikouzina.blogspot.com για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!