Συνταγές
Μελαχρινό αφράτο -αφράτο με πετιμέζι! Ένα υπέροχο γλύκισμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
220 ml ελαιόλαδο, 150 ml πετιμέζι,200 γραμμάρια ζάχαρη, 300 ml χυμό πορτοκαλιού ,1 κ.γ σόδα 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ μισο κ.γ γαρύφαλλο 1,5 κ.γ κανέλα μία πρέζα μοσχοκάρυδο 150 γραμμάρια σταφίδες 50 ml κονιάκ,500γρ φαρίνα κόκκινη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι το πετιμέζι και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με τη σόδα την κανέλα το γαρύφαλλο το μοσχοκάρυδο και το μπέικιν
τέλος ρίχνουμε το κονιάκ το αλεύρι και τις σταφίδες ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί νούμερο 34 λαδωμένο
ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρα κόβουμε όταν έχει κρυώσει πολύ καλά το γλυκό
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για κέικ με κακάο και γλάσο για το καφέ
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γρ.αλευρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 φλυτζάνι και 1/4 γάλα
Δυο μισή φλιτζάνια ζάχαρη
1 βιταμ
2-3 κουταλιές σούπας γεμάτες κακάο
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού
Για το γλάσο:
200 γρ.ζαχαρη άχνη
4 -5 κουταλιές γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο συνεχίζω με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζω το χτύπημα, βανίλιες και ξύσμα λεμονιού, τέλος το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ…
Βουτυρωνουμε μια φόρμα, ρίχνω στο πάτο και τα τοιχωματα τριμμένη φρυγανιά, ρίχνω ένα μέρος του μείγματος,σε ένα μπολ, έχουμε βάλει τρεις τέσσερις κουταλιές από το μείγμα και το κακάο με δύο κουταλιές γάλα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στη φόρμα και τέλος το υπόλοιπο άσπρο μείγμα…
Ψήνουμε μια ώρα αντιστάσεις στους 200 βαθμούς….
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.