Συνταγές
Κέϊκ βανίλιας γεμιστά με νουτελα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά:
Για 20 καπ κέϊκ
200 γρ.βουτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη ή μισή άσπρη κρυσταλλική και ή ολόκληρη καστανή
3 αυγά
1 βανίλια
200 γιαούρτι 2%
300 φαρίνα
20 μικρές μπαλιτσες νουτελα
20 μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
Για το φροστινγκ
230 γρ.τυρι κρέμα σ.θ.δ.6 κ.σ.βουτυρο σ.θ.δ. ΌΧΙ μαργαρίνη.
3 φλιτζάνια άχνη κοσκινισμένη
1 βανίλια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Πρώτα πρώτα παιρνούμε μικρά κομμάτια νουτελας με ένα κουταλάκι καί τά βαζουμε πάνω σέ ένα δίσκο που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για νά παγώσουν.
Ξεκιναμε τό κέικ.Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες έως ότου ασπρίσουν.Στη συνέχει ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά τή βανίλια το γιαούρτι καί τέλος τη φαρίνα.Παιρνουμε 1 ( καραμελοχαρτα) και βαζουμε στο κάτω μέρος 1 μπισκότο και με ένα Σκούπ( αυτό που βάζουμε το παγωτό) ή με ένα κουταλάκι βαζουμε λίγη γέμιση βαζουμε μία μπαλιτσα νουτελας και το σκεπάζουμε με λίγη γέμιση ακόμη.
Και τά τοποθετούμε μέσα σέ φόρμες που είναι για μαφινς και τά ψήνουμε στους 170 για 20’_ 25′ τά ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.Αν βγεί καθαρή είναι έτοιμα.Τα αφήνουμε νά κρυώσουν τελείως.
Για τό φροστιγκ
χτυπάμε στο μίξερ το τυρί νά αφρατεψει ρίχνουμε το βούτυρο και τά χτυπάμε και σιγά_ σιγά ρίχνουμε την άχνη καί τή βανίλια.Οταν σφίξει ή κρέμα είναι έτοιμη.
Μπορείς να μοιράσεις την ποσότητα σέ δύο μπολακια και να τις χρωμάτισεις. Για το μοβ ρίχνουμε κόκκινο και μπλέ και για το σομον βάζουμε λίγο κόκκινα και λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τά βάζουμε σέ κόρνερ τά μετά στο ψυγείο για μία νύχτα.Και το πρωί θα έχουν κρυώσει τελείως τά κεκακια και η βουτυροκρεμα. Τά στόλιζουμε..
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”