Συνταγές
Πολύ γρήγορη διαδικασία ζυμώματος και ψήσιμο – Ψωμάκι με αλεύρι ολικής άλεσης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το καλύτερο σπιτικό ψωμί..
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
240.gr αλεύρι γ.ο.χ
3,5 κουταλάκια μαγιά ξηρή
1,5 κουταλάκι αλάτι
520 γραμμάρια νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε και τα δύο άλευρα την ξηρή μάγια το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κάνουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας.
Λαδώνουμε το μπολ με λίγο λάδι, καλύβουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί γύρω στα 30-40 λεπτά.
Στη συνέχεια κάνουμε λίγα διπλώματα, μοιράζουμε στη μέση, ξανά διπλώνουμε και δίνουμε σχήμα….τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα χαράζουμε και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου, βρέχουμε με λίγο νερό με το χέρι, και φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις κέικ στη γάστρα με αλεύρι ολικής καρύδια και τρούφα
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “Χρυσές Συνταγές”.
Όταν ψήνουμε το κέικ στη γάστρα ούτε σκάει από πάνω και είναι ψημένο πάνω-κάτω ομοιόμορφα το ίδιο αποτέλεσμα είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη.
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι ολικής φαρίνα
200 ml ηλιέλαιο
400 gr ζάχαρη κρυσταλλική
5 αβγά μικρά
300 ml γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
100gr τρούφα σοκολάτα
150gr καρύδια στο multi
επικάλυψη
200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
2 κουταλιά σούπας ηλιέλαιο
4 φέτες πορτοκάλι γλυκό για στόλισμα
λίγα από τα καρύδια
Εκτέλεση
Η γάστρα είναι μικρή Περίπου 20 X 30 βούτυρο και αλεύρι προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 χτυπάω στο μίξερ ηλιέλαιο με ζάχαρη
Ρίχνω ένα-ένα τα αβγά τις βανίλιες τα μυρωδικά εναλλάξ γάλα και αλεύρι
Στο τέλος ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης το τελευταίο αλεύρι με καρύδια και τρούφα
Ψήνουμε πάνω κάτω 50 λεπτά Αφού το βγάλουμε από το φούρνο
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει ξεφορμαρουμε και στολίζουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “Χρυσές Συνταγές”.