Συνταγές
Πολύ ωραία πορτοκαλόπιτα φαίνεται ζουμερή και λαχταριστή – λίγο διαφορετική από τις άλλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
7 φύλλα κρούστας, 4 αυγά, μισό ποτήρι ηλιέλαιο, δύο γιαούρτια στραγγιστά, ξύσμα από δύο πορτοκάλια, 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη,1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού, βανίλια, τρία κουταλάκια μπέικιν, μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
3,5 φλιτζάνια νερό, 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη, 3/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να ξεραθούν για ένα βράδυ. Την επόμενη τα σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια, σαν κομφετί.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός φύλλων και μαρέγκα.
Τέλος ρίχνουμε λίγο- λίγο το φύλλο και ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε να σταθεί το μίγμα για 15 λεπτά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30- 40 λεπτά.
Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για πέντε λεπτά.
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό χλιαρό σιρόπι.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κέικ πορτοκαλιού υγρό και μυρωδάτο!!
Γίνεται με ολόκληρα πορτοκάλια, γι’ αυτό έχει υπέροχο άρωμα.
Υλικά
- 2 πορτοκάλια, μεγάλα
- 3 αυγά
- 1,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1,5 φλ. ζάχαρη
- 180 γρ. μαργαρίνη
- 1,5 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε κομματάκια, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το πορτοκάλι, τη μαργαρίνη λιωμένη, τη ζάχαρη, τα αυγά και, στο τέλος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ομοιογενοποιούμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα.
Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Η υφή του είναι αρκετά υγρή και μαλακή.
Σερβίρεται με φλούδες πορτοκαλιού.