Συνταγές
Εύκολο κέικ με φουντούκια chips κουβερτούρας και σταφίδες… Μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
3 αυγά μεγάλα
2 βανίλιες
200 γρ. λιωμένο φρέσκο ανάλατο βούτυρο
2 κτσ. ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 ποτήρι νερού chips κουβερτούρας
1/2 ποτήρι φουντούκια αλεσμένα
Ξύσμα πορτοκαλιού
4 κτσ. σταφίδες
1 πακέτο φαρίνα Γιώτα που φουσκώνει μόνο του
500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες.
Τα χτυπάμε καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά- σιγά. Το αλεύρι στο τέλος λίγο- λίγο, (μπορεί να χρειαστεί λιγότερο), κατόπιν προσθέτουμε τα chips κουβερτούρας, τα φουντούκια, τις σταφίδες αφού τις αλευρώσουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 22-25 cm. και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε 5′ λεπτά και κατόπιν το ξεφορμάρουμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Κέικ πορτοκαλιού με καρύδια και σοκολάτα, σκέτη κόλαση.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αφράτο κέικ! Στολισμένο με σοκολάτα, καρύδια, αφράτο και σίγουρα πεντανόστιμο!
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα κόκκινη
1 πακέτα βούτυρο
3 αυγά
2 ποτ. ζάχαρη
1 ποτ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 ποτ. καρύδι τριμμένο
2 κτσ. σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσο
2 κουβερτούρες γάλακτος
2 κτσ. ηλιέλαιο
2-3 κτσ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει, μετά προσθέτω τα αυγά ένα- ένα, τον χυμό, το ξύσμα, την βανίλια, την φαρίνα και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Τέλος ρίχνω το καρύδι, τις σταγόνες και ανακατεύω καλά.
Βάζω σε βουτηρωμένη φόρμα και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το γλάσο βάζω σε μπεν μαρί όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Στόλιζω με λίγο τριμμένο καρύδι.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”