Συνταγές
Κέικ πατάτας με ζαμπόν και τυριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
1,5 κιλό πατάτες
1 αυγό
3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι η παρμεζάνα
6 κουταλιές γάλα
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ζαμπόν
Πικάντικα λουκάνικα σε φετες η ότι αλλαντικά μας αρέσουν
κασερι σε φέτες
Εκτέλεση
Βραζουμε και λιώνουμε με ενα πιρούνι τις πατάτες ,ρίχνουμε λίγο αλάτι και το αυγό και το κεφαλοτύρι το πιπέρι και το γάλα.Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
Παίρνουμε ενα ταψάκι 20 cm βουτυρώνουμε καλά και κατόπιν κάνουμε εναν δίσκο με λαδόκολα στις διαστάσεις που εχει το ταψάκι μας και τον τοποθετούμε μέσα. Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά στην βάση και στα τοιχώματα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τρείς ίσες ποσότητες και ξεκινάμε να ρίχνουμε μείγμα πατάτας,στρώνουμε με την μαρίζ και απο πάνω τοποθετούμε φέτες με ζαμπόν κασέρι γκούντα η ότι άλλο μας αρέσει.
Ξαναβάζουμε μείγμα απο τις πατάτες και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε λουκάνικα σε φέτες και κασέρι.
Ρίχνουμε και το τελευταίο μείγμα απο τις πατάτες απλώνουμε και πάλι και περνάμε την επιφάνεια με βούτυρο και φρυγανιά τριμένη.
Ψήνουμε στους 180c για 35-40’περίπου.Βγάζουμε απο τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε όσο είναι ζεστό.Βγάζουμε απο την επιφάνεια την λαδόκολα και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”