Συνταγές
Κέικ μπανάνας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
230 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
0,5 κουτ.κανέλα
λίγο αλάτι
285 γρ. βούτυρο
360 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
2 μπανάνες
2 βανίλιες
49 γρ. καραμέλα
60 γρ. καρύδια
370 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175 ° C.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
Κτυπήστε 170 γραμμάρια μαλακού βούτυρου και 140 καφέ ζάχαρη σε μίξερ για 3 λεπτά. Χτυπήστε τα αυγά με τη βανίλια και τις λιωμένες μπανάνες.
Ανακατέψτε ελαφρά το μείγμα αλευριού με το βούτυρο και τα αυγά, προσθέστε τη καραμέλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Καλύψτε μία φόρμα λαδόχαρτο και ρίξτε τη ζύμη. Ψήστε για 25 έως 35 λεπτά. Ελέγξτε εάν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.
Ανακατεύετε κρέμα γάλακτος με 220 γραμμάρια καστανή ζάχαρη. Τοποθετήστε σε κατσαρολάκι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε 115 γραμμάρια βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Βγάλτε από τη φωτιά. Προσθέστε 1 βανίλια και μία πρέζα αλάτι .
Στο ψημένο γλυκό ρίχνετε τη μισή κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 2 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο, ρίξτε το δεύτερο μέρος της κρέμας και είναι έτοιμο το γλυκό.