Συνταγές
Υπέροχο αφράτο και λαχταριστό κέικ με ξύσμα πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά 1 ώρα εκτός ψυγείου 1 κούπα ζάχαρη 1 κουπα καλαμποκελαιο 1 κουπα φαντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό 2 μισή κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε για 7 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν ρίχνουμε το λάδι
στη συνέχεια το αλεύρι και τη φαντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό .
ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο ! ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα
1 βιτάμ
2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
3/4 φλ τσαγιού γάλα εβαπορέ
ξύσμα από πορτοκάλια ακέρωτα (φρέσκα)
χυμό από 3 πορτοκάλια μέτρια
1 κουβερτούρα γάλακτος (125 gr)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πολύ καλά, να αφρατέψει και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συνεχίζουμε με το γάλα, το χυμό, το γιαούρτι και το αλεύρι εναλλάξ.
Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200C.
Αφού κρυώσει, περιχύνουμε το κέικ με λιωμένη κουβερτούρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”