Συνταγές
Κέικ με Μήλο, μέλι και κουάκερ – Τόσο νόστιμο και υγιεινό που δεν θα το πιστεύετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maxistinkouzina Blogspot – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Το μήλο ξεπροβάλει σαν κρέμα στην μέση, οι σταφίδες και το μέλι δίνουν την δικιά τους γλυκιά πινελιά και οι γεύσεις πάνε και έρχονται στον ουρανίσκο!
Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί αυτό το γλυκό..
Υλικά
(1 φόρμα 14 Χ 24 )
110 γρ. αλεύρι up για κέικ
110 γρ. νιφάδες βρώμης
1/2 κ.γλ. σόδα
40 γρ. μέλι (4 κ.σ. γεμάτες)
80 γρ. βούτυρο
110 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. λικέρ κανέλας η κονιάκ
1/4 κ.γλ. κανέλα
1/2 κούπα γάλα
1 αυγό
1 μήλο κόκκινο μέτριο ψιλοκομμένο
40-50 γρ. σταφίδες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το κονιάκ ή το λικέρ στις σταφίδες και αφήνουμε να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε το μήλο, στάζουμε 2-3 σταγόνες λεμόνι και ψιλοκόβουμε
Σε ένα σκεύος (σε χαμηλή θερμοκρασία) λιώνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι και αποσύρουμε από την θερμοκρασία.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά (αλεύρι, σόδα, κανέλα, βρώμη) και προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου.
Στραγγίζουμε το λικέρ από τις σταφίδες(όχι ακόμα τις σταφίδες) στο κέικ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και το γάλα.
Σε μία φόρμα βουτυρωμένη, βάζουμε μία λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια, ρίχνουμε το μισό μείγμα και πάνω στρώνουμε το ψιλοκομμένο μήλο και τις σταφίδες.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μισό μείγμα,που μας καλύπτει όλο το μήλο (στην φωτογ/φία δεν το έχω τελειώσει για να φαίνεται το μήλο).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στην τελευταία θέση, για 45 λεπτά (στα 40 λεπτά βάζουμε ένα μαχαίρι που πρέπει να βγαίνει καθαρό).
Ανάλογα τον φούρνο μπορεί να χρειασθεί 5 λεπτά ακόμα ψήσιμο!!
Το βγάζουμε με την λαδόκολλα να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα, το πασπαλίζουμε με άχνη, το αλείφουμε με ένα πινέλο με μέλι και τέλος ρίχνουμε από πάνω καρύδια.
Η Συνταγή είναι από κ. Maxistinkouzina Blogspot – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”