Συνταγές
Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με μήλα, καρύδια και κανέλα για μικρούς και μεγάλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
6 αυγά,300 γρ ζάχαρη,200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,4 μήλα σε κυβακια κομμένα,1 κ σ κανέλλα,2 κ.γ.μπεικιν,400 γρ αλεύρι,μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
άζουμε σε ένα μπολ τα μήλα και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε
Κοσκινιζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι-μπεικιν-κανελα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα
Ρίχνουμε τα μήλα στο αλεύρι και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύουμε
Τελειώνουμε ρίχνουμε σιγα-σιγα σε δόσεις την μαρέγκα και ανακατεύουμε
Βουτυρωνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί (26 ν) ρίχνουμε το μίγμα
Και ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά
Όταν το βγάζουμε και μισοκρυωσει πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη!
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Κέικ με μήλα και κανέλα
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές βούτυρο
3 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Για το κέικ:
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
3 αβγά
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
½ φλ. γάλα
1 φλ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμένα μήλα. Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε μέχρι να καραμε-λώσουν.
Απλώνουμε τα μήλα σε ένα ταψί με διάμετρο 25εκ. Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά για το κέικ. Περιλούζουμε τα μήλα με το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄-25΄.
Αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΠΗΓΗ